søndag den 18. marts 2018

The theory of everything.

Det er svært at forklare præcis hvorfor eller hvordan man bliver påvirket af kendissers død, men det gør man bare. Det kan godt være at man i princippet ikke kender dem, men alligevel føler man at man gør, for man ved jo en masse om dem - det gælder bare ikke begge veje.

Jeg var påvirket da Robin Williams døde, da Allan Rickman døde og det påvirkede mig selvfølgelig også da Prins Henrik gik bort, men så døde Stephen Hawking. Den slog hårdt.

Stephen Hawking er uden tvivl et forbillede for mange der er interesseret i videnskab og måske endda vil skabe sig en karriere indenfor feltet. Stephen Hawking præsenterede for mig utroligt mange ting. Han havde viljen til at leve - det er den eneste forklaring jeg har på hvordan det lykkedes ham at blive 76 år, for ifølge statistikkerne dør man indenfor 5 år når man først bliver diagnosticeret med ALS. Stephen Hawking klarede over 50 år og det er en bedrift i sig selv, men samtidig påvirkede hans sygdom ikke hans videnskabelige nysgerrighed og det er fantastisk. Samtidig havde han eksempelvis også overskud til at medvirke i Big Bang Theory. Der var mange sider til den mand.


The theory of everything er baseret på Stephen Hawking og hans liv. Den er fra 2014, jeg jeg fik den først set hen over julen må det næsten have været og den var helt fantastisk. Eddie Redmayne havde jeg i starten svært ved at se som en anden end Newt Scamander, men der går ikke længe før man ikke længere ser Eddie Redmayne, men i stedet ser Stephen Hawking. Oscaren for bedste mandlige hovedrolle siger vist også en hel del i sig selv.

Filmen er fantastisk. Man glædes på vegne af Stephen Hawking, man føler med ham og samtidig hans ekskone og ja, jeg fældede helt sikkert nogle tårer gennem filmen og der er slet ingen tvivl om at jeg skal gense den på et tidspunkt.

Verden har lidt et tab, et stort tab, men han bliver aldrig glemt. Han går over i historien sammen med de store videnskabsmænd før ham. Noget der gjorde mig arrig - og er en af grundene til man ikke skal læse kommentarer på offentlige opslag på Facebook - er de ignorante mennesker der prædiker at Stephen Hawking nu befinder sig i helvede, fordi han troede på videnskaben frem for gud. Jeg selv ved ikke hvad jeg tror på, men findes gud elsker han alle hans børn, om så de tror på ham eller ej. Dem der prædiker andet er dem der plukker i biblen og vælger derfra hvad de vil føre videre. Frem for kærlighed vælger nogle had og det er en skam. Jeg ved ikke hvor Stephen Hawking er nu, men det er i hvert fald ikke i helvede. Må han hvile i fred.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar