lørdag den 17. februar 2018

Når voksne opfører sig som børn.

"Kan vi ikke bare føre en samtale som to voksne mennesker?"

Ovenstående har jeg hørt mange gange før, men nogle gange er det tydeligvis lettere sagt end gjort, for det er ikke alle mennesker der kan finde ud af det og nogle lærer det muligvis aldrig. Internettet har gjort at den slags mennesker lettere kan mase sig frem i verden og man kan flere steder også gemme sig bag anonymitet til tider, så lige så meget som jeg elsker internettet og de muligheder det giver os, så hader jeg også flere af aspekterne der hører med.

Der har været oprør i bloggerland henover de sidste par dage, da en forfatter blev meget vred over en anmeldelse som hun var blevet tagget i. Jeg vil hverken nævne blogger eller forfatter, for der er ingen grund til at skabe mere drama og jeg kan i princippet godt se det fra begge sider af, men øgenavne hører ingen steder hjemme og det bedste er uden tvivl lige at sætte sig ned og tælle til 10 før man flipper ud og gør noget man eventuelt kommer til at fortryde senere hen også. Det hører ikke hjemme nogen steder og det giver bagslag, for der bliver bakket op om bloggeren og jeg skal da bestemt heller ikke læse de bøger, selvom de næppe havde været mig før da heller. Internettet glemmer heller ikke rigtigt, det er værd at tanke over. En anden ting er, at ens intentioner nemt kan blive misfortolket på skrift, for det afhænger også af læseren.

Ovenstående var ikke anonymt, men det var der noget andet der var. Der har nemlig været kaos og drama på et af mine kurser, hvor dekanen for Naturvidenskab skrev ud og aflyste vores time grundet krænkende adfærd udvist af studerende i forelæsningen om mandagen og da jeg selv var til stede til forelæsningen var der slet ingen tvivl om hvad der var tale om. Der blev blandt andet kastet en papirsflyver efter forelæseren. Der findes en side der hedder PollEv hvor man kan samle statistikker og de studerende kan indsende svar anonymt og på den måde kan man inddrage nogle flere i undervisningen. Ja, der bliver fjollet engang i mellem, den slags sker, men her blev forelæseren decideret svinet til og angrebet. Nedern time og hvad der ellers ikke blev skevet. Jeg har aldrig oplevet noget lignende og så endda på universitet. Det hører simpelthen ikke til og opførslen har jo vist sig at påvirke andre end dem selv. Forelæseren og samtlige andre elever der mødte op og involverede sig i undervisningen blev påvirket af den slags barnlige oplevelse. Egentligt er det også synd at han følte sig krænket, for det er ikke ham der ikke hørte til i den forelæsningssal, det var de studerende der udviste den opførsel og jeg er forarget over at det overhovedet fandt sted.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar