onsdag den 20. december 2017

Star Wars: The Last Jedi i Kinorama Sønderborg.

Starter lige ud med at sige at dette er et generelt overblik over min holdning til filmen og om selve oplevelsen koblet til turen, der kommer ikke til at være spoilers, for det er bare ufedt!

Jeg skjuler ikke mine lettere nørdede tendenser overhovedet og derfor ved de fleste også at jeg elsker ting som superhelte og Star Wars, så selvfølgelig skulle jeg ind og se den nye Star Wars også og det samme skulle Tobias, så det gav god mening at tage afsted sammen og da han arbejder alle ugens dage her op til jul måtte det blive i Sønderborg.

Først og fremmest: Vi havde heldigvis reserveret billetter til 20:30 lørdag aften og da vi ankom cirka 15 minutter før forestillingen skulle begynde var der kø et godt stykke ud på gaden. Det er simpelthen en film langt de fleste simpelthen bare må se, men det at reservere var klart den bedste beslutning.

Biografen er gammel. Det er der slet ingen tvivl om og det kunne man selvfølgelig også mærke på sæderne og atmosfæren og det var bestemt heller ikke det bedste lærred, men heldigvis havde vi nogle af de bedste pladser i salen og kunne derfor se udmærket. Under forfilmene flakkede lyset meget, vi slog det hen og tænkte at det nok bare var nogle ældre reklamer og det var derfor, så det nok ville gå over når først filmen gik i gang. FORKERT! Lyset flakkede på skærmen igennem HELE filmen hvilket simpelthen er for dårligt, især for 110 kroner per billet og med kø helt ud på gaden, helt ærligt... Det var ikke så svært at abstrahere fra det flakkende lys under kampscenerne, men de mere følelsesladede og stille scener, der også er utroligt vigtige for historien, blev simpelthen ødelagt af det. Generelt set ville biografen score 1 ud af 5 stjerner, for man kan vist ikke give 0 ud af 5? Tobias har klaget på Facebook, men indtil videre intet hørt overhovedet og jeg skal simpelthen ikke tilbage nogensinde (red: på mail svarede de og det bliver to fribilletter). Måske når den nye biograf der er ved at blive bygget bliver færdig, men indtil da holder jeg mig langt væk. Den dårlige komfort kunne jeg leve med, men resten er simpelthen ikke i orden. På nogen måde.

MEN! Selve filmen... wauw! Historien er helt fantastisk og gennemført i forhold til forgængerne. Scenerne lever helt igennem op til niveauet fra tidligere og man lever sig vældigt meget ind i historien og man føler virkeligt tilhørsforholdet til samtlige karakterer. Kunne man lide BB-8 før, bliver man endnu mere vild med ham eksempelvis. Funko har også vist karakteren 'Porg', men dens rolle i filmen kendte jeg ikke før jeg var inde og se filmen, men den er i samme liga som eksempelvis Ewoks og enkelte droider, de er nuttede og jeg fortryder bestemt ikke at have købt Pop figuren, ej heller at jeg har både den almindelige og chase versionen.


Det er en helt igennem fantastisk film når det kommer til både grafik og historik. Jeg elskede humoren der kørte gennem hele filmen og man ved de har gjort det godt når hele salen nærmest bryder ud i latter på samme tid. Det er så gennemført som det overhovedet kan være og den bør helt klart blive set på et stort lærred, men man bør nok styre uden om Kinorama i Sønderborg.

Jeg har været så heldig at vinde 2 styks gratis billetter til filmen i Cinema 3 i Skive også, så mens min søster kan se filmen for første gang, kan jeg se den for anden gang, men på en ordentlig måde med service der er i orden og jeg glæder mig! Den er klart værd at se to gange, selv hvis den første oplevelse havde været bedre også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar