fredag den 20. oktober 2017

#MeToo

Dette hashtag dukkede op for et par dage siden for min Facebook og egentligt havde jeg ikke tænkt mig at reagere på det, da jeg ikke er den der deler meget personlige og lange statusser på Facebook og det bare at kopiere noget synes jeg virker upersonligt, men så delte Miriam hendes historie på hendes blog og det var jo i princippet ret oplagt, for det er noget der bør være fokus på.

Hashtagget fokuserer på at vise hvor stor en del af kvinder der i virkeligheden er blevet udsat for en adfærd af seksuel karakter der har været grænseoverskridende fra mænd af, og det er mange. Jeg browsede gennem en del opslag der dukkede op på Facebook ved at søge på #MeToo og kom blandt andet forbi en anden blogger der også diskuterede hvorfor hun ikke mente hun kunne bidrage, bortset fra at det burde hun måske, men det at blive taget på røven i tide og utide var åbenbart noget man var vant til, men i princippet var det jo grænseoverskridende adfærd, men noget man bare skubbede til side i stedet. Idioter vil der altid findes, men nogle er mere grænseoverskridende end andre, især i takt med at deres promille stiger. Jeg selv har følgende fortælling:

Kort efter jeg var flyttet til Odense skulle jeg til et svendegilde hjemme i Jylland, heldigvis i fælleshuset lige ved siden af min fars boligblok. Svendegildet var helt fint, men en bytur blev det altså også til efterfølgende, eftersom vi var nogle enkelte unge mennesker tilstede også. Vi var derfor 4 personer der endte med at tage i byen for at feste videre.

Vi var forbi samlet set 4 barer. De første to steder skete der bare intet, hvorefter vi endte på 'Zwei', som vi forkorter det og her var der proppet. Fordi der netop var så proppet, var det ikke til at få et bord hvorfor vi 3 der var tilbage fandt et bord sammen med et par unge gutter. En meget hyggelig snakkesalig gut og så en anden der var meget stille. Vi besluttede os for alle sammen sammen at skåle på et tidspunkt og da vi havde krusene i vejret, valgte den stille fyr at tage mig på brysterne, hvilket bestemt ikke var rart. Derfor skubbede jeg hans hænder væk og sad med armene over kors - hvilket ikke stoppede ham i at prøve igen og igen og igen og igen. Jeg tror overhovedet ikke jeg hørte ham tale, ud over at sige "BAM" et par gange, for han fandt det åbenbart passende at vise mig billeder af ham i bar overkrop, da jeg ikke viste interesse for ham og han havde sikret sig at fyren jeg var med ikke var min kæreste. Heldigvis forlod vi baren ikke alt for lang tid bagefter, men det var utroligt ubehageligt at skulle skubbe ham væk så mange gange uden han egentligt fattede pointen, for han gav ikke nemt op.

Jeg er også flere gange blevet taget på røven, men når det så er en engangsting og de derefter går væk igen, så gør det det bare lidt nemmere at håndtere end når de slet ikke fatter pointen og man må skubbe dem væk utallige gange. Det er faktisk et problem, det kan nemt blive alt for voldsomt og derfor skal man huske at læse den anden persons signaler, for det er ikke svært at se om de er trygge ved situationen eller ej.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar