fredag den 20. januar 2017

Det der med computere...

Computeren er vores bedste ven, samtidig med den er vores værste fjende. Der er ingen tvivl om vi er afhængige af dem, generelt elektronik - vi kan jo nærmest intet uden, men det påvirker os.

Før i tiden var det mere normalt at kroppen tog skade af det hårde fysiske arbejde, men nu tager vi skade af at sidde med computeren konstant. Noget af tiden er det et valg at sidde ved computeren, andre gange er det tvunget. Jeg kan simpelthen ikke skrive noter hurtigt nok i hånden til forelæsninger og opgaver skal jo som udgangspunkt altid være afleveret elektronisk eller som minimum skrevet på computeren og så på udprintet form. Det er en del af hverdagen, i den ene eller anden udstrækning.

Hvad der ikke er et valg er den dårlige holdning der oftest hører med når vi sidder ved computeren. Vi skader ryg og skuldre og jo mere dette kan afhjælpes des bedre, for som udgangspunkt er det jo ikke noget vi er interesserede i.

Personligt bruger jeg ikke ret ofte en mus, for jeg føler ikke det er bekvemt hvis det er over længere tid - så hellere mousepad, men et endnu bedre alternativ vil være en mousetrapper der ligges foran tastaturet. Især at foretrække hvis der er tale om længevarende sessioner som eksempelvis kontorarbejde. Det at have hænderne foran sig selv, undgå trivielle bevægelser og lignende er vigtigt for at undgå skader i især skuldrene. Vi skal passe på vores krop og dette er et fantastisk værktøj til det - perfekt til den kommende arbejdsplads eller generelt bare de lange dage foran computeren.


Indlægget er skrevet i samarbejde med Ergopartner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar