søndag den 31. juli 2016

Rito - Endnu et til de kreative.

Jeg har været meget kreativ på det seneste for det er noget jeg elsker, så jeg planlægger også at vise nogle projekter og DIY's frem nærmest, men for at kunne lave diverse kreative ting kræver det altså også nogle materialer. Jeg er generelt set stor fan af at bestille ting på nettet så længe manglen ikke er helt akut, for der er konsekvent mange penge at spare og så slipper man også for at spæne rundt til forskellige butikker hvis nu de ikke havde liiiiiige det man rent faktisk stod og manglede.

Det der med rent faktisk og strikke eller hækle, det er ikke noget jeg gør mig ret meget i desværre. Når jeg rent faktisk bruger garn er det til nogle lidt andre ting som eksempelvis at sy mønster i diverse ting med en stor nål.

Hvis man er virkeligt god til at hækle eller strikke er hjemmesiden rito.dk nok lige noget. De har mange forskellige slags garn i forskellige materialer, tykkelser og selvfølgelig også farver. Man kan få pakker af garn, diverse kits, men eksempelvis også strikkenåle og hæklepinde.

Jeg ville virkeligt ønske jeg kunne hækle, men det kan jeg ikke. Jeg har haft købt garn ind og sat med hæklenål og YouTube tutorials og prøvet mig frem, men alle lærer forskelligt og jeg lærte eksempelvis her, at det ikke var sådan jeg ville være i stand til at lære at hækle. Man kan lave så mange fantastiske og brugbare ting (nogle mere end andre selvfølgelig) og Rito ville have alt man skulle bruge til sådan et projekt.

Hvis jeg kunne hækle ville det være amigurumi figurer der ville være min primære interesse for synes de er helt fantastiske og man ville være i stand til at kunne få alle de nødvendige materialer ved Rito til det - det inkluderer bomuldsgarn, hæklenåle samt fyld. Hvis jeg engang har rigtigt god tid og finder en rigtigt tålmodig lærer skal jeg uden tvivl lære det, men det bliver nok desværre ikke lige foreløbig. Det der med at strikke, det har jeg kunnet, men har til gengæld komplet glemt det, for det sker jo med alle evner man ikke holder ved lige, man mister dem.

Er der nogle her der er gode til at strikke eller hækle? Ville I bruge hjemmesiden og hvor længe har I eventuelt hæklet/strikket og hvordan har I lært det? (Håber der er nogle der måske har nogle gode tips de kan dele ud til til os mindre kyndige)

Rito.dk


3 kommentarer:

 1. Jeg lærte mig selv at hækle for ca 2 år siden med brugen af youtube. Det tog mig nok 2 dage bare at lave et par enkelte masker til at starte med, men derefter er det gået ret nemt. Vær tålmodig. Faktisk tog det også overhånd den første vinter, jeg blev så glad for det at jeg ikke kunne ligge det væk igen og endte med smerter i håndledet. Fik faktisk en hækleskade, som jeg stadig mærker i håndledet ind imellem.

  Jeg har faktisk hæklet et par amigurumi ting. Den første var en slange til min nevø, da han blev 1 år. Han elsker den stadig.

  Der findes faktisk hækle og stikke klubber, måske du kunne finde en. Jeg er også glad for facebook grupperne, de er gode til at hjælpe. Start med at hækle en simpelt oldemor firkant,for at lære grundprincippet. ;)

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt det der med at blive komplet besat af et eller andet. Da jeg først lærte at gravere glas gravede jeg sådan 8 glas på to dage eller sådan noget og var i gang nærmest non-stop :P
   Kan godt være jeg ikke var tålmodig nok, gav det et par dage og da det stadig lignede l*rt gav jeg op haha, men skal da undersøge lidt i det!

   Slet
  2. Det her var den video jeg selv startede med :D

   https://www.youtube.com/watch?v=1E0nJgGUcME

   Slet