torsdag den 21. juli 2016

Ravstedhus - Et sted for de kreative.

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg elsker, at være kreativ. Om det så er at male eller lave smykker, det varierer alt efter humøret, men det er noget jeg elsker og kan finde en hel del ro i.

Ravstedhus.dk er uden tvivl en hjemmeside der primært er rettet mod de kreative sjæle og det der her fokuseres på, er primært smykkematerialer. Når jeg kigger rundt på siden kan jeg dog godt se jeg er håbløst bagude, da jeg ikke ville være i stand til at bruge størstedelen af det værktøj de udbyder - I like to keep it simple.

Ravstedhus er måske rettet lidt mere mod de professionelle, men vil man gerne have smykkematerialer hvor kvaliteten er helt og aldeles i orden er det stadig en hjemmeside der kan bruges af selv os nybegyndere. Hvis jeg skulle vælge mellem at købe nogle dyre smykkematerialer i Panduro Hobby eller ved Ravstedhus ville jeg klart vælge Ravstedhus eftersom deres priser afspejler kvaliteten også hvilket langt fra er tilfældet ved Panduro Hobby i alle tilfælde.

Som sagt afspejler prisen kvaliteten og det er også et godt sted at søge hen, hvis man gerne vil have 'ægte' materialer - det vil selvfølgelig sige sterling sølv. Det man får i Panduro Hobby til lignende priser, måske en anelse lavere er på ingen måde ægte og kan nemt miste farve hvorfor Ravstedhus klart er at foretrække.

Jeg har kigget rundt på hjemmesiden og er mildest talt imponeret over adspredelsen i deres udvalg - man kan få alt fra smykkestave til diamanter. Igen, så er diamanterne nok til nogle der laver smykker på et lidt andet niveau, men når jeg dertil på et tidspunkt ved jeg da hvor jeg skal søge hen. Swarovski sten samt ametysterne er nok mere i min boldgade og kunne sagtens finde på at søge derhen efter noget man ved er helt igennem i orden.

Vil man gerne hæve niveauet for det man laver, er der også flere muligheder at finde på hjemmesiden hvor der sælges både DIY sæt med vejledninger, men der bliver også udbudt smykkekurser. Jeg forelskede mig lidt i nogle af deres DIY sæt, men det der ligesom viser at det er lidt uden for min rækkevidde er kategorien "Du skal selv have", for der mangler jeg mildest talt en hel del ting, men man ved da hvad man går ind til. Har man basis materialer til at arbejde med sølv eller glas er der nogle fantastiske ting. Ja, de har også en del til glasentusiasterne, men det er ikke det jeg gør mig mest i eller har mest forstand på overhovedet, så der holder jeg mig til det jeg kender lidt bedre!
6 kommentarer:

 1. Det kan være du skal uddanne dig som guldsmed hæh

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske, så det slet ikke som en mulighed dengang jeg valgte :3

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, kom til at sende 2 af den samme fml

   Slet
 3. He he, appropro kommentaren overoven; guldsmede uddannelsen lyder ikke som nogen dum idé, når du er en kreativ person! Det er spændende, og jeg kendte slet ikke til siden, og har altid benyttet Panduro eller butikken "Dansk papirvare" i Silkeborg. Når jeg dog selv er mest kreativ, er det med et kamera eller en pensel!

  Knus Rikke!
  / www.sondagshjerte.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke en dum idé, men jeg er nået ret langt med noget helt anderledes, så for mig er det nok nærmere en hobby end en profession. Panduro er også god til nogle ting, men ikke det hele efter min mening. :)

   Slet