søndag den 5. juli 2015

Et Sygt Barn?

Der er mange mennesker der er bange for læger samt nåle og så videre. Jeg forstår godt frygten på et vist niveau, men det er ikke noget jeg som sådan kan relatere til, En stor del af min barndom blev tilbragt ved læger eller direkte på hospitalet, så jeg er ikke bange for lægerne og heller ikke for nålene, jeg fungerer fint som nålepude!

Det er efterhånden et stykke tid siden jeg fandt ud af, at man inde på sundhed.dk kan se hvor mange gange man har været indlagt gennem ens liv. Selvom jeg har kendt resultatet i nogle måneder er det ikke mindre chokerende for mig på nuværende tidspunkt.  Min storebror fortalte mig om funktionen, han er 2 år ældre og været indlagt 2 gange, hvor den ene gang var i forbindelse med hans fødsel. Jeg selv har været indlagt 26 gange igennem mit liv, min fars gæt var 22, så det var ikke ret langt fra! Jeg er 21 år gammel og har været indlagt 26 gange, det virker voldsomt!

I det mindste er jeg ikke bange for nåle og dermed er jeg heller ikke bange for, at blive tatoveret eller piercet og det er da rart i det jeg elsker den slags udsmykninger - man skal jo gerne se på den positive side af tingene!


Kronisk astma bronkitis har helt sikkert haft noget at gøre med, hvor mange gange jeg har indlagt og ydermere mit langt fra velfungerende immunforsvar. I min journal står der, at jeg har "en uidentificeret defekt i immunforsvaret". Min far har for en måneds tid siden fortalt, at der faktisk var en sygdom i mistanke, men det kunne kun undersøges i USA og ydermere ville det koste et millionbeløb uden at det rent faktisk kunne behandles, så det er bare aldrig blevet bekræftet om det var den, for det kunne også være 2 andre vist nok. En ret sjælden sygdom under alle omstændigheder.

Så indvirkning har der været masser af. Jeg kan blandt andet se at jeg blot i 1994 har været indlagt 5 gange. Jeg blev ikke født for slutningen af maj, så det er ret imponerende!

1-2 af indlæggelserne var vist ikke egentlige indlæggelser, men behandlingsforløb hvor jeg havde månedlige tjek eller blot et tjek hvert kvartal. Hver gang jeg var inde skulle jeg måles, vejes og lave en lungefunktions test. Hvis alt ikke var som det skulle være fik jeg taget blodprøver, indkaldt eller indlagt.

Sidst jeg var indlagt var i 2011 efter min ulykke, så der er da sket en forbedring af mit helbred trods alt. Det er dog vildt at alle 26 indlæggelser har fundet sted før jeg fyldte 17.

Sikken barndom, men alligevel har jeg mange gode minder derfra og så længe man alligevel knytter en form for bånd til de mennesker man omgås, om så det er sygeplejersker, læger eller hvad det er, så er det vel godt nok trods alt!

Emnet blev lige relevant i det jeg nu er syg på fjerde dag og ikke føler nogen form for fremgang, hvis noget får jeg det værre... Dumme immunforsvar altså!

Jeg har valgt at sætte et billede ind af mig fra da jeg var cirka 6 år gammel - både for at understrege det personlige i posten, men også så det hele ikke bliver så pokkers seriøst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar