søndag den 31. maj 2015

Jyde OG Studerende?!

Det er måske en lidt forvirrende overskrift, men har nu altså tænkt mig at udpensle præcis hvad jeg mener med den!

Der er lidt en fordom om, i hvert fald når man kommer udenfor Jylland, at jyder er ekstremt nærige og altid gerne vil prutte om priserne. Jyder vil som udgangspunkt ikke betale mere end de synes noget er værd og det er jo så den individuelle persons vurdering der her tæller!

Jeg synes simpelthen at sådan nogle fordomme og stereotyper er helt vildt morsomme, også fordi der oftest ikke er nogen der ved hvordan de er opstået og oftest er det ikke noget folk som sådan har erfaringer med, men nogle gange når man åbner munden kan der bare vælte en hel bunke af stereotyper ud af munden på en og det er uden man tænker over det!

Jeg synes de er sjove og de er især sjove, når man lige står og kan se sig selv i dem. Nu er jeg jo så også en god blanding - Jeg er jyde hvilket ud fra stereotyperne vil betyde at jeg er nærig, men samtidig er jeg studerende, hvilket ikke nødvendigvis har noget at gøre med at være nærig, men når man ikke har ret mange penge, bliver man altså bare en lille smule ekstra nærig.

Det er sket nogle gange nu, at jeg har set mig selv i hele den her jyde stereotyp, her er eksempelvis nogle eksempler;


 • Jeg fik transporteret en skoreol hjem fra midtbyen (lidt over 5 kilometer) på cykel, af den simple årsag, at jeg kunne spare lidt over 100 kroner i forhold til hvis jeg købte den fra ny i IKEA - det er så det der kan ses på billedet. Hvis I overvejer at gøre noget lignende vil jeg stærkt fraråde det, for det er hverken ret nemt eller behageligt! Jeg cyklede ikke hele vejen, men et stykke gjorde jeg alligevel og hold nu op hvor var det svært, men busser er jo dyre og jeg ville skulle efterlade min cykel, så den måde at løse problemet på var bare ikke en mulighed!
 • Jeg har flere gange fortalt den legendariske historie om da Lonnie og jeg en sen aften var i Fakta og en masse af kødet var sat ned til 10-15 kroner, med et klistermærke der sagde "STOP MADSPILD". Legenden lever videre, jeg kom forbi et lignende udsalg i en anden Fakta i dag og vores fryser er nu proppet!
 • Jeg er vist ved at være stamkunde i Normal hvor jeg kommer på ugentlig basis (det stopper dog nok nu), fordi nærmest ALT er billigere end andre steder. Jeg har det også godt med tal, så jeg har en halv prisliste på deres varer inde i mit hoved!
 • Jeg er bare tilbudsjæger konsekvent! Det har dog aftaget i takt med at vejret blev skidt omkring november efter vi var flyttet til Odense og i takt med hverdagen også er blevet mere travl, for det tager altså ret lang tid at cykle rundt til 5 forskellige supermarkeder for at få alt så billigt som muligt! - Min mor kan dog godt nogle gange finde på at spørge, hvis hun alligevel snakker i telefon med mig, hvor der eksempelvis er kaffe eller æg på tilbud og jeg kan fortsat svare.
 • Jeg nærmest jublede forleden over, at der igen var et godt tilbud på kvalitets-toiletpapir. Seriøst, TOILETPAPIR?!


Nu kan jeg ikke komme på så meget mere, men tænker også der er mere end nok eksempler på at jeg passer lidt ind i Jyde-stereotypen!

Imorgen har jeg en aftale med Lonnie om, at hun laver et gæsteindlæg. Jeg ved hun har lavet nogle onde planer, men indtil videre er intet afsløret overfor mig, men det bliver helt sikkert godt - og sikkert også en anelse pinligt for mit vedkommende! ;)

2 kommentarer:

 1. Haha kan alt for godt se mig selv i de ting der! :D
  Synes nu alligevel det er ret sejt, at du har gået sko hylden billigere samt fået transporteret den hjem på en cykel ;)

  http://byekk.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sjoveste er virkeligt bare når man kan se sig selv i det! ;)
   Jeg vil sige at jeg er stolt over at have sparet de penge, men glad for det næppe bliver relevant at gøre igen i den nærmeste fremtid!

   Slet